Să vezi şi să nu crezi.


Astăzi la ştirile de la ora 17:00, nu a fost nicio babă violată. Din păcate, niciun tir nu a intrat în vreo casă. Fără nicio explicaţie, niciun topor nu a fost înfipt în ţeasta vecinului care nici măcar nu a avut sticla de vin la îndemână. Cea mai îngrijorătoare situaţie a fost înregistrată în sudul ţării unde niciun etnic rrom n-a fost arestat pentru vreo faptă comisă, mai mult, nici nu a îndrăznit să comită vreo ilegalitate, fiind dispus să îşi construiască un viitor. Mai mult, poliţiştii au început să ofere amenzi doar celor care fac fapte grave, şi cumva au uitat de cuvântul mită sau de ideea că un politician nu poate fi amendat. În alte ştiri, dimineaţa nu a fost deloc aglomeraţie în trafic, majoritatea şoferilor alegând să meargă cu autobuzul/troleul/tramvaiul/metroul la muncă. Nici la sport nu s-a mai vorbit despre FCSB, de parcă ar fi singura echipă din lume şi toate ştirile erau scrise cu un motiv, nu doar să umple juma’ de minut de spaţiu televizat. Iar fotbaliştii au fost înlocuiţi de alţi sportivi care chiar au performanță şi toate prezentatoarele de la sport au fost înlocuite de oameni cu experienţă în sport care ştiau să prezinte ştiri din toate domeniile sportive.

Toată săptămâna, la DNA, au venit în coloane de câte doi, toţi politicienii care au furat ceva în ţara asta. Au declarat că nu mai pot dormi noaptea ştiind cât rău au făcut acestei ţări. Pe seară, s-au prezentat chiar şi şefii partidelor, conştienţi că sunt acolo fără niciun rost şi că mănâncă din banii statului fără motiv. Toţi directorii de companii naţionale au venit să îşi prezinte mandatul, mărturisind că au fost puşi doar să încaseze un salariu şi să ducă firma la faliment. Fiecare spital începea să aibă tratamente pe baza bolii unui pacient, fără să fie nevoit să ceară omului să îşi aducă pansamente şi plapumă de acasă. Medicii n-au mai reuşit să ceară mită pentru faptul că sunt prost plătiţi şi nici nu au avut curajul să plece în alte țări pentru că acolo e mai bine. Toată lumea începea să îşi facă treaba. Surprinzător, nici pacienţii nu au mai simţit nevoia să aducă un pachet de cafea din Italia sau un curcan congelat la “doamna doctor”. La toate şcolile din ţară, directorii nu mai au aere de dictatori şi chiar încearcă să îşi ajute colegii şi elevii. Profesorii încep să predea pentru că sunt pasionaţi şi elevii nu mai fac mişto de şcoală pentru că nu îi ajută la ceva. Toate orele încep la fix şi nicio temă nu este cerută doar pentru că aşa cere programa. În fiecare zi, realitatea are un corespondent în ce se predă. Elevii sunt mulţumiţi că învaţă ceva util, profesorii sunt mândri că nu mai predau bazaconii de acum juma’ de secol.

După ce am închis televizorul, am vrut să le mulţumesc celor care fac emisiuni culturale după amiază, că au invitaţi serioşi, prezenţi pe baza unui talent real. La radio începeau să cânte oameni cu un valenţe muzicale, în timp ce videoclipurile erau realizate cu un scop artistic, fără a împrumuta din scenariul unui film pornografic. Pe stradă, la tot pasul, vedeam oameni educaţi, care nu reuşeau să arunce nimic pe jos. Femeile erau îmbrăcate cu bun gust şi bărbaţii erau desprinşi din visele Ducelui de Windsor. Când am dat să mă pun pe o bancă în parc, nu doar că nu era nicio guma lipită de ea, dar fiecare bancă avea o carte lăsată acolo de Primărie, pentru a încuraja cititul. Păcat că eram în comă de la câtă bătaie mi-a dat realitatea pentru astfel de vise.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s