Tre’ să pui osu’ la treabă.


Nu ştiu vreun leneş să moară de foame. N-am văzut unul care munceşte pe brânci să se plângă de mâncarea de pe masă. Poate dac’o fi român. Dar nu mă leg de ţară aici. Treaba mea e cu bărbaţii. Poate şi cu femeile. Şi treaba e că mulţi n-au nici cea mai mică treabă cu ce înseamnă să cucereşti, să păstrezi şi să apreciezi. Până la urmă, nici eu nu-s sigur că am vreo idee cum să le fac pe astea trei. Poate de cucerit, o fi floare la ureche. Îţi prezinţi toate cărţile pe masă şi te rogi să nu aibă o mână mai bună ca a ta. La păstrat, îţi aduci toate cărţile din bibliotecă şi te rogi să nu fie mai citită decât tine. La apreciat, începi să o citeşti ca pe o carte şi te rogi să nu mai termini de citit. E greu şi în sens invers. Femeile sunt ceva mai multe decât noi şi noi suntem ceva mai greu de ales. Nu pentru că am fi noi crema evoluţiei umane, ci pentru că suntem prea puţini aceia care chiar merităm atenţia unei femei. Datorită unora care’s o apă şi un pământ, există un grup aparte de bărbaţi care se bucură de toate câştigurile de la loteria femeilor.

Femeile au evoluat. Poţi să zici că te mănâncă de viu dacă nu eşti un vânător înnăscut. Bărbaţii au evoluat şi ei. De la vânător la crescător de ceva. O fi crescând animale să aibă ciolanul de porc la masă, o fi crescând oameni mari ca să aibă o viaţă mai bună, sigur el creşte ceva. Nu ştiu dacă se creşte pe sine atât de bine. Pentru că nu pot să bat câmpii altora, îi bat pe ai mei. Nu eram cine ştie ce vânător de femei până să intru la facultate. De fapt, nu ştiu dacă reuşeam să stau de vorbă cu vreo fată fără să uit reguli elementare de conversaţie. După ce am primit nişte lecţii în particular destul de convingătoare, parcă am înţeles cum ar trebui, cel puţin la nivel primitiv, să vorbeşti cu o femeie. Partea proastă este că nu am învăţat destul atunci, şi a trebuit să tot învăţ. Partea bună este că femeile sunt atât de interesante, că nu mă plictisesc niciodată când dau de una bună. Poate e norocul meu, poate aşa se nimeresc, dar foarte rar îmi bat capul cu o femeie frumoasă şi atât. În mare parte, dacă e frumoasă fizic, am mari şanse pentru ceva minte ataşată, nişte bun simţ adăugat, multă curiozitate înzestrată şi suficientă pasiune să mă ţină agăţat de ea.

Dar ăsta e doar primul pas. Dacă vorbesc cu o femeie, la prima întâlnire, mi-aş da nota zece pentru impresie artistică. Sunt destul de convingător să iasă şi a doua întâlnire. Sau e destul de blândă cu mine să îmi ofere şi o a doua şansă pentru a mă face de mândră minune. De la următoarea întâlnire până la oficializarea relaţiei, e muncă de convingere. E un precontract între tine şi ea în care ar trebui să îi promiţi că ceea ce faci până la o relaţie, vei face şi într-o relaţie. Şi abia după ce ai noroc să fie de acord să investească timp şi energie într-o treabă serioasă cu tine, să vezi atunci cât vei transpira. Poate nu de la nopţi cu ea, ci mai degrabă de la câte lucruri trebuie să ştii despre ea, câte lucruri trebuie să ţii minte, câte lucruri ai de făcut ca bărbat. Invers e la fel de valabil, doar că lor le vine mai uşor pentru că s-au învăţat în timp. Noi, bărbaţii, cred că după vreo duzină de femei începem să ne prindem că nu-i totul atât de uşor când e vorba să ţii pe cineva aproape doar pentru că arăţi bine sau eşti inteligent.

Hai să mergem cu presupusul. Eşti într-o relaţie, ai deja o aniversare la îndemână şi acum trebuie să faci paşi mari. Ai de ţinut minte, memorat şi băgat la cap date de naştere, aniversări ale voastre, ale rudelor ei, detalii şi amintiri pe care le apreciază. Asta e doar partea de memorie. Apoi la aspectul inteligență, trebuie să fii un om care o va ţine mereu fascinată şi fascinantă, mai ales în zilele când e prea obosită să te fascineze, pentru că şi ea este om şi nu poate să fie mereu un izvor de admiraţie. Dacă reuşeşti să o ţii interesată, trebuie să ai grijă şi de tine. Atâta îţi trebuie să fii altruist şi să uiţi că exişti şi tu ca om. În secunda doi, îţi dă papucii, bocancii, dulapul cu haine şi te-ai dus pe uşă. Egoismul constructiv te ajută pe termen foarte lung. Egoismul stupid te face un sihastru de profesie. Un exemplu de egoism care te ajută este să nu îţi neglijezi sănătatea fizică, mentală, sufletească şi de orice altă natură mai ştii tu că trebuie să te îngrijeşti. Cum ea face eforturi să arate de nota zece plus cu coroniţă pentru tine, nu te baza pe faptul că aşa cum eşti acum e suficient. Adaugă la tine de câteva ori mai mult decât ai crede că e nevoie. Vorba aia ca un bărbat trebuie să ştie câteva sute de chestii în preajma unei femei, nu e vorbă, e o realitate care te ajută să ai noroc în viaţa ta de cuplu.

Dacă nu te-a pus norocul să înveţi să găteşti în facultate, să calci, să speli, să îţi faci nod la cravată, nu te baza că viitoarea ta soţie o să îţi fie un “Alfred” personal. Poate pentru unii prea bogaţi să le pese, soţia o să le facă şi pe astea. Dar pentru acei bărbaţi cu ceva coloană în ei, astea sunt lucruri de bun simţ pe care le faci. Gătitul unui mic dejun, nu este o muncă herculiană, este o dovadă de bun simţ când ea face atâtea pentru tine. Invers e la fel de valabil, doar că tu eşti băiat harnic şi te poţi trezi înaintea ei de mai multe ori pe an. Dacă nu te-a interesat ce fel te îmbraci, că oricum arăţi bine, pune mâna şi învaţă. Dacă ea are câteva milioane de alegeri în materie de haine şi de fiecare dată te dă pe spate, nu ţi-ar strica să ştii şi tu că ai cu ce să te îmbraci în afară de blugi şi tricou alb. Asta dacă ai auzit de termenul de gentleman şi ţi se pare că ar suna bine să fii şi tu aşa. Ea oricum este doamna ta, nu e rău să fii şi tu domnul ei stilat şi elegant. Dacă nu practici vreun sport în afară de datul cu părerea, apucă-te de înot cel puţin. Să vezi ce Tarzan o să fii după nişte ture la bazin. Nişte ture serioase, nu aşa doar de impresie şi să admiri femei în costum de baie. Pune osu’ la treabă ca să ai o femeie aşa cum visezi. Pune osu’ la treaba să fii bărbatul pe care îl merită. Spor la treabă, o să merite!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s