Femininul masculin.


Era o vreme când noi, bărbaţii, aveam toate drepturile. De fapt, noi instauram ce drepturi poate avea un om şi apoi stabileam ce drepturi vor avea femeile. Era o vreme când femeile şi-au dorit să fie egale cu bărbaţii. Au reuşit. Acum, egalitatea este atât de spectaculoasă, încât un bărbat se va mira de masculinitatea unei femei. Nu vei vedea o femeie preot în România, dar vei vedea o femeie să bea mai mult ca un bărbat. Nu vei vedea o femeie preşedinte de ţară, încă, dar vei vedea o femeie care să fumeze mai draconic decât un bărbat. Nu vei vedea o femeie care să admită că e dependentă de sex, dar vei vedea o femeie care o să învârtă pe degete, în fiecare zi, un alt bărbat.

Femeia este un concept delicat. O vei asocia cu sexul frumos, cu sexul slab, cu partea mai interesantă a umanităţii. Dar femeia care nu se respectă ca femeie va fi o insultă mergând. Educaţia umană îţi spune că trebuie să te respecţi ca om, la fiecare pas, la fiecare gest. Din acest motiv, există cavalerii şi există domniţele de curte nouă. Dar pentru ca domniţele de curte nouă să fie apreciate, cumva unele femei au considerat că trebuie să se înjosească. Trage din țigara slim, mereu în geanta deloc slim, are fumuri în cap şi face baie într-un fum grețos. Şi atunci, vrei să o săruţi. O să simţi un cazan dezgustător de arome venind din partea ei. O să vrei să o săruţi pătimaş şi te trezeşti că îşi pierde năduful. O să vrei să faci sex cu ea şi în loc de un iz apetisant de femeie încântătoare, te trezeşti cu toată paleta de duhori dintr-un şantier de la marginea oraşului. Zâmbetul rupt din Soare va fi mai galben decât Soarele. Albul dinţilor va fi o mămăligă deloc fascinantă pentru tine. Şi dacă vrei să treci peste această imagine urâtă, tot te trezeşti cu gândul că ai avut în patul tău o femeie care a uitat să fie femeie.

Nu fumezi tu ca bărbat, că ţii la plămânii tăi şi fumează ea, că e stresată, că e la modă, că are bani, că merge bine cu cocktailul. Şi dacă nu fumează, sigur bea. Nu bea vin roşu, la o cină romantică. Bea votcă, bea gin, bea rom, bea votcă iar, bea tequila. Bea suficient de mult să te întrebi dacă suferă de sete acută. O fi alcoolică, o fi prea sociabilă, o fi smintită sau pur şi simplu nu găseşte alte metode să cucerească un bărbat şi atunci îi arătă că bea mai mult ca el. O femeie ca bărbatul vei găsi mai nou. Dar o femeie ca bărbatul vrei să nu găseşti. O femeie egală în drepturi cu el, o să fie mereu. O femeie la fel de inteligentă, chiar mai mult ca un bărbat, o să fie o mândrie la casa omului. Eu caut femei inteligente, dar cumva, “admir” într-un mod deloc flatant, fetele care se vor a fi femei, dar care îşi iau asupra lor mantia de bărbat. Cu toate că, nici bărbaţii care fumează din plictiseală sau din prostie, nu îi poţi cataloga drept cavaleri. Femeile care fumează ar jigni bărbatul. Femeile care beau, ar jigni bărbatul iar.

Femeile care fumează, beau, mănâncă orice prostie, îşi bat joc de trupul lor, ar trebui puse într-o vitrină. O vitrină din sticlă opacă, prin care să nu vezi nimic. Să nu stai să le admiri. Să uiţi că ele există, să uiţi că s-ar înjosi atât de mult pentru a cuceri inima unui bărbat. Dacă vrei drepturi egale, fii mai bună decât noi. Când tu, femeie, eşti mai bună în tot ce faci, noi, bărbaţii, vom încerca toate mişcările inteligente de pe lume să te cucerim. În fond, mergi pe un drum singur şi vei ajunge unde trebuie. Când mergi pe drum alături de o femeie, vei ajunge unde îţi este bine. Într-un loc în care ambii parteneri vor fi mai buni. Fără fumuri, fără grade alcoolice, fără legale, fără impresii vanitoase. Doar tu bărbatul, cu femeia ta. Eternul feminin. Pentru al ei masculin.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s