Pe cele mai înalte culmi.


După luna martie, foarte mitologică în scris, aprilie îmi oferă posibilitatea să iau limba română şi să o invit la dans, chit că sunt cam strâmb de ambele picioare. Totuşi, textele se vor vrea a fi amuzante. Mai ales că avem atâtea bancuri, atâtea miştouri făcute, atâtea jocuri de cuvinte pe care te poţi distra la culme. Ca să aveţi o idee, citeam o ştire cum că un bărbat gelos, cred că şi puţin băut, a început să agreseze Soarele pentru că îi ardea nevasta. Ce vină avea săracul Soare ca soţia voia să facă topless pe balcon. Şi dacă nu ar fi fost destul, acea femeie era o femeie de moravuri uşoare, o damă de companie, o prostituată. Problema este că locuia în Insulele Virgine şi nu prea se pupă meseria cu domiciliul ei. Totuşi, nu putea să fie mai rău decât este, atât pentru ea, cât şi pentru el.

Continuând să citesc ştirile de azi, mai ales că este o zi foarte amuzantă şi foarte uşor poţi cădea pradă unor ştiri destul de false, scria că un bărbat, nu ştiu ce au bărbaţii azi, un bărbat foarte supărat pe viaţă, ameninţa că se aruncă de pe un bloc. De fapt, de pe un bloc de desen. Aşa că nu cred că era o situaţie atât de gravă. Pe lângă acest eveniment care se putea termina tragic, ziua de azi a avut destule ştiri amuzante şi destul de pozitive. Una interesantă zicea că un lăcătuş, după ani de serviciu şi loialitate, la final a primit nişte chei drept cadou că a ieşit la pensie. Singura lui dificultate a fost că erau Cheile Bicazului şi el era de fel de Buzău. Nici nu le putea lua acasă, nici nu putea să le viziteze toată ziua bună ziua. Şi dacă sunteţi de părere că omul nostru are viaţă grea cu aceste chei, să îl vedeţi pe portarul de la Fabrica de Blide şi Ibrice (FBI) care a încercat să deschidă Porţile de Fier cu Cheile Turzii. Şi dacă tot suntem la oameni care au un loc de muncă dificil, să vedeţi că un şofer, săracul de el, într-o zi foarte aglomerată, de la atâţia oameni care s-au urcat în autobuz, până şi el a fost obligat să stea pe scara autobuzului. Un alt şofer, cred că era coleg cu primul, a primit în sarcină să conducă cea mai nouă maşină de la compania Gillette. Era o maşină de ras, cu 3 lame sau 5 pistoane, nici el nu ştie, omul are barbă, nu foloseşte aşa ceva.

Rămânând în sfere mai serioase, cel mai ghinionist muncitor cred că e unul din Africa. Drept pedeapsă că a întârziat la locul de muncă, o fabrică de făcut panouri publicitare, a fost pus să planteze din 10 în 10 metri plăcuțe cu “Nu călcaţi pe iarbă” fix în Sahara. Şi ca totul să fie perfect, trebuia să aibă grijă o dată pe lună ca nimeni să nu calce pe iarbă. Şi tot vorbim de iarbă, să vedeţi fotbaliştii de la Atletico Poșogeni cu ce s-au trezit într-o zi pe teren. Pe lângă panoul cu “Nu călcaţi iarba” fix la intrarea pe stadion, când voiau să joace, un cal putere păştea pe câmpul electromagnetic. Atâta mirare pe chipul lor nu s-a mai văzut de când un inginer, tot din Poșogeni, încerca să scoată apă dintr-o pompă funebră. Că cică e mai bună decât apa vie de care a auzit prin basme, că e mai ieftină şi că n-ai cum să mori de la ea.

Pe seară, la televizor au fost două meciuri foarte bune, mulţi microbişti sigur s-au uitat. Singura chestie pe care nu am înţeles-o este că deşi se juca în direct şi s-au marcat 4 goluri în ambele meciuri, de fiecare dată când se dădea reluare, fie ratau fie dădeau bară. Oricum, ocazii de genul ăsta sunt uşor de suportat pe lângă atrocităţi mult mai îngrozitoare precum ideea de a-ţi omorî timpul cu activităţi uşoare şi să fii arestat pentru aşa ceva. Un exemplu de omorât timpul ar fi să faci să înflorească un boboc de raţă. Sau să pui în ardei gras să slăbească. Măcar e la modă mersul la sală. Şi dacă nici asta nu merge, să te joci cu cercul polar, ca atunci când erai copil şi băteai mingea şi era toată numa’ sânge. Şi acum, ca toată lumea mă voi pune să navighez puțin pe internet cu Titanicul. Mâine trebuie să mă trezesc devreme şi aş vrea să aud cum se crapă de ziuă. O să îmi pun ceasul să sune mâine dimineaţă. Doar să nu sune ocupat, că iar mă prinde căsuţa. Toate ca toate, somnul mă aşteaptă şi abia aştept să visez că dorm. Că dacă mai stau mult, o să pic gânduri şi n-aş vrea să-mi rup mâna de la atâta gândit.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s