Fii ca Pheme.


Fii ca ea atunci când te bucuri de viaţă. Fii ca ea atunci când începi să te distrezi. Fii ca ea atunci când vrei ca prietenii să se molipsească de pofta ta de viaţă. Fii ca Pheme când încet încet, îţi faci loc în Olimp. În mod normal, zeiţa faimei nu m-ar impresiona pe mine prea tare, dar faptul că Pheme în afară de faimă, mi-a arătat ce înseamnă o prietenie sinceră, liniştită şi totuşi zvăpăiată, merită să o fac zeiţă. Mai ales că împărtăşeşte trăsăturile zeiţelor de legendă. Este frumoasă, foarte frumoasă, excepţional de frumoasă, frumoasă de pici, superbă şi plăcută fizic. Este drăguţă, simpatică, distractivă, plină de viaţă, darnică, dornică să te facă să râzi, mereu un zâmbet şi mereu pusă pe distracţie. Mai ales că din distracţiile ei mereu ies minuni. Este abilă şi agilă cu vorbele, se strecoară, se desfăşoară şi se înfăşoară în jurul tău precum o furtună de emoţii.

Pheme a apărut la puţină vreme după ce aveam habar de aceste zeiţe. Era un pui de zeiţă. Din prima zi până acum, după atâtea mii de ani trecuţi, nu şi-a pierdut zâmbetul şi pofta de viaţă. Cred că asta o reprezintă, cu asta s-a născut dintr-un zâmbet de zeiţă şi o forţă de zeu. Oricât de fragilă ar părea, ştie să se impună. Nu de multe ori, faptul că ziceam nu era de fapt un da foarte timid pentru urechile ei. Nu de multe ori, faptul că eram prea obosit să mă distrez era de fapt o provocare să mă facă să mă bucur de viaţă. Şi pentru asta, nu pot decât să îi mulţumesc pentru încăpăţânarea ei de a trezi şi această latură în mine. Pheme este zeiţa faimei nu pentru că îşi doreşte să fie faimoasă, ci pentru că merită. Frumuseţea ei este o calitate de care nu poţi scăpa, orice ai face, oricum i-ai vorbi, mereu trebuie să faci referire la cât de frumoasă este. Aşa este ea. Şi nu e frumoasă pentru că e frumoasă, ci pentru că e conştientă de acest lucru, zâmbeşte şi te atrage în cercul ei de minuni frumoase. Nu este faimoasă doar pentru frumuseţe. Este faimoasă pentru uşurinţa pentru care reuşeşte să se facă plăcută. Ar putea să nu scoată un sunet şi doar să îţi facă cu ochiul, doar să zâmbească, doar să te ia în braţe şi instant simţi că o ştii de o viaţă.

Deşi m-am repetat obsesiv cu aceste calităţi evidente, este o calitate pe care Pheme o are şi mă face să o ador. Mai ales că în perioada în care ne aflăm, o aşa zeiţă frumoasă să aibă o aşa calitate este mai mult decât o minune. Pheme a fost înzestrată cu o voce precum un imn închinat zeilor. Când renunţă la zâmbet şi devine serioasă, chipul ei se luminează, vocea ei iese în faţă şi urechile celor din jur încep să mulţumească zeilor pentru o aşa minune de fată. Mai ales că alege să cânte melodii din popor, melodii de drag şi dor. Ultima ispravă a ridicat-o la rang de minune muzicală. Şi nu pentru că are o voce superbă, dar faptul că a ştiut ce melodie să cânte să îşi reprezinte vocea cel mai bine a făcut-o să primească ropote de aplauze chiar şi de la cei mai aprigi critici. Pentru asta, Pheme intră sub semnul faimei. Pentru că o astfel de voce, merită şi mai mult ca sigur va primi nemurirea.

Astăzi Pheme este la fel de vie în mintea mea. Mai ales că zeiţă fiind, tânără fiind, frumoasă fiind, abilă, isteaţă şi descurcăreaţă, reuşeşte de fiecare dată să uit cum ne-am cunoscut. Totul dispare într-un zâmbet. Toţi anii şi toate clipele se contopesc în discuţii amuzante, în momente în care mă minunez ce noroc pot avea că o astfel de zeiţă îşi permite să îmi acorde atenţie şi să mă numească prietenul ei. Mai ales că de la zeiţă la muritor, e cale lungă şi doar ideea că o cunosc ar fi trebuit să fie o binecuvântare suficientă. Fiind şi prietenul ei, fiind alături de ea în momente de răstrişte, de bucurie, de cotitură şi de mers înainte, simt că Pheme va rămâne multă vreme în preajma mea. Chiar şi se de va îndepărta, vocea ei, frumuseţea ei sigur vor dăinui în mintea mea. Mai ales că e foarte greu să te abţii să nu o iei în braţe şi să nu o săruţi la cât de frumoasă este. Dacă n-ar fi fost vreo zeiţă a seducţiei sau a frumuseţii, mai mult ca sigur le-ar fi făcut concurență lui Peitho şi Aphroditei. Dragă Pheme, continuă să fii cum eşti, dezvoltă tot ce ai şi zâmbeşte la fel de frumos ca până acum, că faci minuni.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s