Hestia cu inima-de-aur.


Să o zic pe aia dreapta, nu o să mai găseşti zeiţă mai inimoasă decât Hestia. Nu vei găsi zeiţă mai zâmbitoare, mai iubitoare, mai caldă şi mai plină de viaţă decât Hestia. Uneori, stai să te gândeşti de unde izvorăsc atâtea calităţi. În fond, o zeiţă cu chip uman ar trebui să aibă o limită, dar Hestia nu ştie ce sunt acelea limite când e vorba de iubire, de fericire, de zâmbete, râsete, îmbrăţişări şi sărutări sincere. Hestia ştie să te facă fericit. Nu ai nevoie să te iubească pătimaş, şi iubirea amicală, iubirea prietenească, iubirea inocentă te va face să te ridici deasupra cerului. Hestia este un pui de femeie. Atât că vârsta încă o ajută să fie inocentă, dar şi tot pachetul trupesc o fac să fie ireproşabil de adorabilă.

E micuţă de înălţime, are un zâmbet mai mare decât întreg chipul ei. Are un păr de care ai vrea să îţi faci pensule cu care să îi faci portrete în ulei. Un păr lung, delicat, vesel şi sprinten. Ca şi ea. Hestia este îngerul păzitor în formă umană. Există, o poţi vedea, o poţi întâlni. Hestia a fost, este şi încă va fi de-a dreapta mea, de la depărtare, din apropiere, indiferent cum va fi, prezenţa ei va conta mult în starea mea de bine. Hestia provine dintr-o lume divină. Stă deasupra tuturor datorită stării de bine pe care o emană. Ea nu este fericită pentru că are vreun motiv bine întemeiat, ci este fericită pentru că aşa s-a născut, cu o inimă bătând spre binele altora. Eu trăiesc ca să respir aer şi să scriu texte, ea trăieşte să scoată zâmbetele din om şi să le aducă la suprafaţă. Fiecare por al ei respiră fericire şi iubire. Mai ales că nu te atrage la modul pasional, nu te pune să faci păcate, îţi poţi permite ca bărbat să o adori pe Hestia pentru ceea ce reprezintă. Nu te va dezamăgi, dacă o vei dezamăgi, o să te privească drept o lecţie şi va merge cu capul înainte şi zâmbetul mereu prezent.

Hestia cred că a scris în dicţionar definiţia cuvântului prietenie adevărată, sinceră şi bazată pe încredere şi respect. Nu ştiu cum mă vede, ştiu cum o văd eu, cum o percep, cum vreau să rămână. Veşnic şi pururi fericită şi împărţind fericire. Nu doar pentru că este zeiţa inimii, ci pentru că asta este, asta o defineşte. Dacă i-ar lua cineva darul şi harul de a face lumea să zâmbească, s-ar ofili ca o floare în plină toamnă. Hestia ţopăie de fericire de fiecare dată când vorbesc cu ea. Cu toate că nu îmi dau seama cât de sus ţopăie şi din ce motiv, dar fiecare vorbă a ei emanată, exultă dor şi simpatie sinceră. Sigur îi este dor de mine, pentru că din reciprocitatea noastră, ştiu sigurr că îmi este dor de ea. Cu toate că vorbim des, vreau să am parte de personalitatea ei în persoană. Să o văd cum se zbenguie în preajma mea, cum mă îmbie să devenim iar copii, să ne dăm în leagăn, să stăm pe o bancă să numărăm stelele, doar ca să vedem dacă sunt toate pe cer.

Hestia când se va transforma în femeia unui singur bărbat, acel bărbat va fi adorat de toată umanitatea. Nu pentru frumuseţea ei, că este o femeie frumoasă, nu pentru fidelitatea ei, nu pentru inteligenţa ei. Ci pentru că iubirea Hestiei este o iubire unică. Ea iubeşte omul aşa cum este şi acel om care va rămâne singura iubire a ei, va fi binecuvântat în fiecare secundă din zi şi din noapte. Hestia m-a binecuvântat pe mine cu prezenţa ei, scurtă şi profundă. O îmbrăţişare, un dor fin, vorbe presărate de zâmbete, emoţii împărtăşite şi spovedanii sufleteşti, toate acestea au fost transferate dinspre mine către inima Hestiei. Acum, după ceva nisip scurs din clepsidră, Hestia mă aşteaptă cu dor şi jale. Jale pentru că i-am promis bunătăţi făcute de mânuţa mea. La fel cum şi ea mi-a promis îmbrăţişări făcute cu sufletul ei. Un troc sincer, simpatic şi empatic, bazat pe o relaţie pornită din suflet. Ea şi-a dorit să zâmbesc, eu îmi doresc să o fac să zâmbească în continuare.

Pentru ceilalţi eroi şi scribi ai aceste lumi, căutaţi-vă propria Hestia. Preţuiţi-o ca femeie, idolatrizaţi-o ca prietenă, adoraţi-o ca fiinţă aproape de voi. Hestia este un suflet liber, iubeşte şi împarte zâmbete tuturor, tânăr sau bătrân, singur sau cu sufletul întreg, fată sau băiat, trist sau fericit, cu sau fără credinţă prin suflet. Ea vine în fiecare zi ca un soare de primăvară. Oricâtă ploaie ar picura prin voi, mereu va dori să vă ia la dans printre şuvoaiele de apă, orice furtună s-ar abate asupra voastră, va încerca să culeagă un dram de speranţă de la voi. Asta a făcut şi cu mine, mai ales când prognoza meteo arăta doar nori, ploi şi fulgere în viaţa mea. M-a luat de mânuţă, m-a scuturat de praf şi supărare şi m-a aruncat în lume plin de poftă de viaţă. Pentru asta, Hestia, îţi mulţumesc că exişti şi să-ţi păstrezi inima-de-aur, indiferent cine va încerca să ţi-o fure pe veci.

Anunțuri

Un gând despre „Hestia cu inima-de-aur.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s