Comic serios.


Angajăm clovn, rugăm seriozitate. Să începeţi prin a râde. Nu mă apuc să debordez idei despre ziua în care fiecare îşi declară iubirea veşnică de doi ani şi trei luni, ci mai degrabă vreau să accentuez o calitate pe care fiecare dintre noi ar trebui să o posede, să o şlefuiască şi să o folosească sub orice împrejurare. Mă adresez clanului bărbătesc, dar nici femeile nu sunt scutite de a avea această calitate. Şi anume simţul umorului, indiferent că este abilitatea de a râde cu poftă, de-a fi foarte delicioasă în râsetele tale atunci când masculul alfa încearcă să te cucerească, sau atunci când şi tu, femeie puternică şi independentă îi provoci stări de bine, râsete şi dureri de obraji celui din faţa ta. Nu de alta, dar simţul umorului, că despre el vorbim, este semn de inteligență şi o caracteristică aproape fundamentală în timpurile în care ne aflăm. Mai ales dacă acest simţ al umorului nu este unul forţat, nu îi zici bancuri şi pierzi poanta la primul cuvânt sau nu vorbeşti cu dezacorduri, sau foloseşti injective doar de dragul de a o face să râdă.

Mai degrabă, având atâtea exemple de oameni amuzanţi pe internet, comedianţi, persoane amuzante de la natură, umorişti prin felul prin care se exprimă, Mr. Bean ambulanţi care te pot face să râzi cu poftă, fără să scoată mare lucru pe gură. Orice fel ar fi posesorul acestui simţ al umorului, el trebuie să fie sincer când îl foloseşte. Nu aş vrea să aud un banc amuzant despre moldoveni de la un ardelean dacă mi-l zice ca să îmi facă în ciudă că moldovenii sunt proşti de bubuie şi că oltenii se împrăştie şi poţi face o bombă din olteni şi moldoveni. Nu asta e ideea. În vasta mea experienţă milenară de a obţine gratuit şi sincer zâmbete şi râsete de la domnişoarele cu care îmi împărţeam o întâlnire în oraş, am realizat că fără simţul umorului, fără acea capacitate de a o face să fie relaxată în preajma ta, să se simtă bine fără să o supui la alte tratamente în afară de persoana ta şi ce poţi face cu personalitatea ta, degeaba eşti un bărbat atrăgător. În fond, frumuseţea o va cuceri pentru primele 10 secunde, un fizic lucrat o va aburi pentru prima noapte în pat dar o personalitate pozitivă, o stare de spirit amuzantă, debordând de glume şi situaţii povestite cu zâmbetul pe buze, îi va garanta că deşi eşti un om serios, cu un loc de muncă, aspect îngrijit, când e vorba să fii sufletul petrecerii, eşti atât sufletul, cât şi inima şi toată petrecerea la o adică.

Am făcut aproape un scop din căutările mele interioare, ca modul cum mă prezint, la modul comico-serios să fie exact ceea ce sunt. O figură serioasă cu un înveliş clovnicesc. Sau un clovn fără nasul roşu, fără coafura extravagantă dar cu o ambiţie foarte realistă ca “sărbătorita” lui, femeia din faţa lui să fie bine dispusă, relaxată şi încântată că a ales să îşi petreacă timpul cu el. Nimănui nu îi place ca o întâlnire să decurgă doar prin a vă privi dulce unul către celălalt, fără ca ea să aibă dureri de obraji, să îţi zică la final, că o doare maxilarul din “cauza ta”. Ar fi singura durere pe care i-aş pricinui-o unei femei, să se apuce de abdomen, să se abţină foarte greu din a râde din toţi rărunchii. Viaţa e aşa cum e, tristă sau veselă, dacă nici în preajma unei femei, mai ales a unei femei pe care vrei să o cucereşti, pe care vrei să o faci fericită, dacă nu eşti un om cu simţul umorului foarte bine dezvoltat, faptul că ai maşină, trup bine lucrat sau cariera va conta într-o proporţie prea mică. Ea nu se va mărita cu maşina, doar dacă e materialistă, nu va face dragoste cu trupul, doar dacă e nimfomană, nu va dărui copii carierei tale.

Bărbatul cu personalitate, amuzant, amuzabil va fi un pachet complet. Nu am zis nimic de inteligență aici. E de la sine înţeles, sper, că inteligența cauzează, influenţează şi este sursa principală pentru simţul umorului. Din moment ce ştii să profiţi de bogăţiile limbii tale, a mediului în care ai crescut, a tuturor experienţelor anterioare pentru a scormoni, la modul adevărat şi sincer, o situaţie comică, atunci se subînțelege că oamenii inteligenţi sunt şi plini de viaţă şi umor. Cel puţin, nu am întâlnit, mai ales persoane mai mature ca mine, să fie joviale şi să nu posede o inteligență aparte. Pentru asta, mă bucur că mereu aud complimentul că sunt amuzant, în spatele acelui amuzament ştiu că îmi spune că sunt şi inteligent, şi pozitiv şi că am o şansă în plus faţă de cei care o impresionează negativ prin ostentativitatea lucrurilor materiale. Şi ca să închei, oamenii amuzanţi de obicei au studiat materii foarte serioase, cel puţin, cel mai amuzant om pe care îl ştiu a terminat o facultate foarte tehnică, dar asta nu l-a impiedicat să debordeze de umor la fiecare vorbă a sa. Bărbaţi frumoşi, educaţi şi bine crescuţi, luaţi-vă în primire umorul şi oferiţi-l mai des decât o floare sau un cadou scump. Femei frumoase, răvăşitoare şi elegante, cereţi înainte de toate să primiţi un zâmbet sincer, cât e întâlnirea de lungă şi căsnicia de fericită. Popă şomer, caut slujbă.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s