Fiinţa fosforescentă


Definiţia fosforescenței, conform DEX-ului, ar fi capacitatea de a radia lumină după ce absorbi radiații luminoase, extrapolând, de a lumina pe întuneric folosindu-te de propriul tău corp. Un fel de lanternă umană. O flacără pornită din propria ta iniţiativă, făcându-ţi viaţa mai luminoasă. Fiinţa fosforescentă merge pe acelaşi tipar. Doar că metaforic vorbind. E acea fiinţă care absoarbe fel de fel de prostii din partea altora, absoarbe toată răutatea celor din jur şi în loc să refuleze într-un mod vulcanic, radiază bună dispoziţie, pofta de viaţă şi pozitivism. Teoretic, acea fiinţă ar exploda dacă ar face toată viaţa aşa ceva, să fie hrănită cu răutate şi să degaje bunătate. Şi totuşi, există astfel de fiinţe, nu sunt pe cale de dispariţie, dar se înmulţesc greu şi se dezvoltă în medii deloc propice.

Să facem lumină în acest caz al acestor fiinţe radiante. Nu sunt o specie aparte a omenirii, nu sunt excepţii de la regulă. Sunt crescute în acelaşi habitat plin de răutate şi frustrări cotidiene ca oricare dintre noi, doar că aleg ca ceea ce încorporează din exterior să treacă prin filtrul gândirii, a raţionamentului, a educaţiei personale şi să retransmită acele informaţii externe într-un mod plăcut celor din jur. O definiţie vizuală a expresiei “dacă primeşti o palmă, întoarce obrazul pentru o alta”. Ele nu se vor obosi să primească palme şi şuturi în fund de la societate. Nici nu se vor obosi să ceară explicaţii pentru care le primesc. Se vor chinui într-un mod constructiv ca ceea ce simt să se transmită altora care au nevoie de o stare de bine. Vor zâmbi necontenit, vor împărţi îmbrăţişări, stări de bine, sfaturi voioase, bucurii la minut celor care au uitat că soarele mereu răsare în fiecare dimineaţă. Fiinţele fosforescente sunt fericite atunci când se află în preajma celor trişti. Atunci au cel mai mult de lucru, atunci se pot hrăni şi pot deborda de zâmbete. În preajma altora ca ele, se vor simţi ca acasă, dar neîmplinite. Ştiu că ceea ce fac ele, fac şi alţii şi nu ajută atât de mult precum ar ajuta un suflet necăjit să îşi găsească starea de bine.

Fiinţele radiante de bunătate sunt la tot pasul. Fiecare dintre noi, sigur cunoaştem câte o fată, câte un băiat mai aparte. Nu-i frumos sau frumoasă de pici, dar poartă o frumuseţe aparte pe care o găseşti recomfortantă, plină de pozitivism şi aducătoare de energie. Fiinţele radiante radiază în toată deplinătatea fiinţei lor, indiferent ce au păţit ei pe interior. Nu vor lăsa să se vadă că sunt oameni ca şi noi, că uneori au ploi interioare. Din moment ce vor aduce un bine omenirii, omenirea le va mulţumi cu un zâmbet, cu o clipă de recunoştinţă şi cu o îmbrăţişare sinceră. Cunosc şi sunt mândru să am parte de prietenia unei fiinţe fosforescente. Ajută să îţi afli orientarea în lumea doar pe baza faptului că o cunoşti.

Nici nu ar trebui să stai de vorbă atât de mult cu ea. Şi o oră dacă ţi-ai pierde într-un mod fericit cu acea fiinţă, ai simţi că ai greşit prin starea deplorabilă pe care ţi-ai luat-o asupra ta. Poţi fi trist, poţi fi supărat, mâhnit, necăjit, singur, abătut şi orice alt cuvânt negativ pe care îl găsiţi. Dar nu îţi poţi permite să laşi toate aceste lucruri să te descurajeze din planul tău de a face viaţa să fie plină de zâmbete. Zâmbetele în fond sunt gratuite, nu îngraşă, produc stări de bine, apropie oamenii şi aduc fericire interioară. Mai pui pe lângă zâmbete şi îmbrăţişări şi cuvinte de bine şi ajungi la concluzia că oricât de negru ar fi cerul, datorită întunericului absolut, poţi fi în stare să observi ce se află pe bolta cerească. Să stai, ca un copil, în inocenţa ta, pe acoperişul casei, privind către stele. Să încerci să le numeri, să vezi care-i cea mai strălucitoare. La fel şi în viaţă. Din toate supărările tale, să stai să îţi numeri clipele în care ai zâmbit, în care ai simţit că trăieşti cu adevărat.

Şi atunci îţi vei da seama că şi tu eşti o fiinţă fosforescentă. O fiinţă care încet, încet, începe să absoarbă tristeţea interioară, haosul exterior, și îşi umple personalitatea cu aceste lucruri şi prin exerciţiu şi dăruire, să le transforme în lucruri pozitive. La fel cum orele de muncă, de sudoare şi de sacrificiu aduc o recompensă enormă, la fel şi tot ce absorbi şi te mănâncă pe interior să se transforme într-un final într-o binecuvântare pentru tine şi cei din jurul tău. Atunci, vei radia în cea mai întunecată noapte a minţii tale. Atunci vei simţi că viaţa se merită trăită, alături de cei care te fac să radiezi. Şi atunci, vei spori numărul acelor fiinţe fosforescente.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s