Mecanisme amoroase


Mereu mi-am dorit să abordez acest subiect. Şi nu din prisma subiectului în sine, ci a multitudinii de expresii, cuvinte, idei şi definiţii pe care le pot implica în discuţia subiectului amor mecanic sau mecanisme amoroase. Datorită educaţiei liceale în cadrul unui profil eminamente tehnic, respectiv mecatronica, am dezvoltat o simpatie şi o atracţie spre toate mecanismele care compun şi descompun lumea în pinioane şi foiţe, piuliţe şi şuruburi, cutii de viteze, braţe robotizate şi interfaţa de lucru. Plus că citisem la un moment dat cum orgasmul feminin poate capăta valenţe creative prin prisma unor descrieri destul de tehnice sau a unor imagini care presupun o înţelegere a lumii din punct de vedere tehnic, mecanic în primă instanţă şi ulterior al legăturilor realizate între biologic şi mental.

Valve, supape, curele de transmisie, toate îşi fac treaba. Pistoni, cilindri, arbore cotit, bujie, baie de răcire. Toate au un sens. Dar ce te faci când vrei să cauţi sensul mecanic al lucrurilor care intervin în mod natural? Precum arta de a fi îndrăgostit, privilegiul de a iubi şi onoarea de a face amor. Vrei să analizezi cum intrinseca relaţie dintre bărbat şi femeie evoluează pozitiv spre superba imuabilitate a sentimentelor dintre soţ şi soţie, culminând spre un catharsis mental, spiritual, biologic şi psihologic de o asemenea anvergură, întrucât toată umanitatea îşi are fundamentele pe aceste mecanisme de inter-relaționare la un nivel mult mai profund decât o simplă comunicare duală sau o inter-conectare fizică în scop reproductiv.

Introspectând mult mai atent, observ că dualitatea comunicaţională este perfecţionată doar dacă subiecţii provin din situaţii de viaţă cât mai diverse, permiţând un spectru mai larg al subiectelor abordate, astfel ducând la o cunoaştere mai largă a modului cum poate va relaţiona în scenarii posibile sau plauzibile, viitorul partener de viaţă. Acelaşi lucru are loc şi în regnul animal, într-o manieră mai uşor de analizat, datorită tiparului repetitiv şi a scalei reduse prin care acest lucru se realizează. Datorită consideraţiilor de perpetuare a speciilor, această comunicare duală între mascul şi femelă are valenţe restrânse, fiind impusă doar dovedirea validităţii reproductive în comparaţie cu un alt specimen care îşi asertează dorinţa de reproducere.

Pentru eficientizarea transmiterii mesajului acestui discurs tehnic în abordare, lungimea acestuia se va încadra în standardele scriiturii cotidiene, încadrată în proporţiile unei pagini A4. Totuşi, discursul despre mecanica amoroasă este acoperit într-o manieră frivolă, datorită unor factori independenţi de scriitor, aceştia fiind lipsa unor dovezi mai concludente pentru confirmarea sau infirmarea factorilor implicaţi cât şi datorită modalităţii de construcţie a discursului care necesită concizie în desfăşurarea ideilor pentru o abordare ulterioară mai precisă.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s