Sincer


Să fiu sincer şi amabil. Niciodată pentru cine ştie ce înseamnă sinceritatea şi amabilitatea. Uite, o să fiu sincer cu tine, pentru că nu te cunosc, şi am şanse foarte mari să nu îmi iau înjurături sau aplauze gratuite fără meritul de a-mi acorda un premiu de conştientizare a realităţii. Să presupunem că sunt un om normal, crescut şi educat după regulile societăţii şi înţeleg ce e bine şi frumos. Doar să presupunem. Presupunerea este mască pentru a-mi condiţiona valul de sinceritate crasă pe care îl voi deborda asupra umanităţii înconjurătoare mie, ţie, nouă sau inexistentă, închipuită doar de mituri urbane. Aşadar, să purced la adevăruri dureros de sincere, la sincerităţi dureros de adevărate, la transparența imaculată asupra indivizilor următori:

Sperietoarea de bun simţ. Este acea fiinţă mirobolantă, asemenea unei sperietoare de ciori [fapt datorat constituţiei scheletice, construite de-a lungul timpului prin fitness şi batoane de ciocolată], care reuşeşte, voit prin tehnici încercate în decursul a multor peripeţii prin aşternutul unor bivoli emancipaţi financiar, să sperie oamenii ca noi, ăştia normali, care vedem aspectul uman sub alte forme şi înfăţişări. Mai mult, subsemnata sperietoare de ciori, nu doar că are impresia frumuseţii absolute, o amplifică prin cianuri comerciale de forma prafurilor albe, de la Coca & Ina Inc, markere cosmetice de la firma „Anti-materia cenuşie” şi ca un ultim retuş, acoperăminte de la raionul bebeluşi [cazul cel mai fericit] sau sado-maso [cazul cel mai des întâlnit]. Şi să nu mă ascund după tufişuri. Să exemplific. O vezi zilnic dacă eşti blestemat de soartă.

Este un trup [că nu pot să o denumesc femeie sau fată, aş jigni specia în cauză], asortat în cel mai hidos mod posibil, se crede plăcut ochiului propriu, aduce stupoare şi masochism vizual, celor care au proasta inspiraţie să trăiască sub acelaşi oraş cu acesta. Trupul cu pricina, îşi scoate banii din închirierea în vremuri cu soare apus a calităţilor [să zicem calităţi] care necesită intrări şi ieşiri din peisaj, aplecări de smerenie pentru veşnica evocare a plăcerii. Şi mai pe scurt. TCM. Şi nu mă refer la specializarea de la Poli şi nici canalul ce intră după Cartoon Network. Căutaţi prin Vacanţa Mare. Ştiu ei ce zic. Oricum, divaghez. Acest specimen de [om] că deh, trebuie să îi zic om, aş fi acuzat că îmi bat joc de animale fără motiv, are un statut atât de expus publicului, încât însăşi intrarea în normalitate ar însemna pieirea speciei.

Alte modalităţi prin care îşi face cunoscută prezența putem identifica un tril de vrabie chinuită pe o sârmă electrocutată, asta fiind vocea cu care îşi strigă sperietorile din acelaşi clan [cârd, cireadă, stol, banc sau haită], mai este deşi trebuie interzisă prin lege, vestimentaţia care aduce a pornografie gratuită disponibilă între 6 dimineaţa şi 8 seara când se preschimbă în ceva mult mai dezgolit de secrete. Zic aşa, dacă ea vrea să îşi ia haine să îi pună în valoare trupul, să facă asta când alţii nu se uită, de exemplu, să probeze colanţii din sufragerie doar în sufragerie, nu şi prin societate. Unii din noi nu am vrea sigur să vedem părţile anatomice inferioare puse în display prin mişcări specifice acestui specimen. Multe se pot scrie. Aş mai scrie, dar uneori atâta sinceritate debordantă, face că cele care se simt în această poziţie onorantă să vocifereze la bivolul de club că am avut tupeul să le jignesc. Dragă nu te-am jignit, tu ne jigneşti zilnic că nu îţi schimbi viaţa în ceva mai plăcut ochiului nostru destul de simţit, să nu zic şi educat conform normelor specifice unei societăţi civilizate. Şi în caz că ai vreo impresie că te-am jignit la nivelul intelectului, nu-ţi fă griji. Mintea ta nu are vreo legătură cu cele zise. Până şi ea se întreabă cum de îţi baţi joc de trupul tău. Amin.

Următorii indivizi vor urma conform regulii de până acum. De la alfa la omega, toate au un sens. De la A la Z, se face un tot complet.

Reclame

6 gânduri despre „Sincer

 1. Bine mah, Dutza… Te-ai trezit tu acum sa faci un cover dupa atlasu’ de mitocanie urbana… Mai bine ti-ai cauta femeie, decat sa pierzi vremea aiurea pe net… Ai fi mult mai castigat… 😉

 2. asta da sinceritate … si cat de mult il regasec in exprimare, conceptii, idei si stil pe Ovidiu ce l-am cunoscut cu cativa ani in urma. Ma bucur ca ti-am descoperit casuta ta virtuala .

 3. o realitate foarte bine punctata….pacat k Dutzmann asta vrea sa para ceea ce nu e…si intr’adevar,se simte lipsa unei iubite in viata lui,dar ce sa’i faci?asta e Duta….

 4. De acord cu cele scrise. E f greu sa nu-ti atraga atentia personajele descrise atat de sincer aici, mai ales daca esti si tu intr-o oarecare masura pasare de noapte.
  Eu simt intepatura de fiecare data cand ma intorc acasa… dar sa stii ca de fiecare data cand revin inapoi in Germania simt una si mai mare: tot felul de personaje care poate nu se suprapun cu cele autohtone descrise, insa sunt mult mai greu de privit … nici nu pot sa spun cuvantul bun-simt… (probabil nu se spala cu zilele… si nu e vorba de boschetari).
  Eu raman socat de ficare data … insa ceilalti trecatori nici nu-i privesc, nici nu le pasa: Nemtii inteleg democratia astfel. Fiecare cu treaba lui nimeni nu se intereseaza de/pentru ceilalti … exista statul sufcient de dotat si de competent care se ocupa daca e cazul sa intervina. In rest fiecare cu problemele si alegerile lui.
  Romanul insa e crescut altfel (subscriu evident): trebuie sa stie ce face vecinul, cat a luat colega la lucrare, cum se imbraca ceilalti etc. Totul e analizat si se face din tantar armasar.
  Impartasesc intru totul ideile tale, Ovidiu, insa cred ca dai mult prea multa importanta unor personaje care nu o merita. Pana la urma cum isi astern asa dorm , pitipoanca „combina” la nivelul ei. Oamenii cu simt nu cumpara kitsch.

  P.S. Personal cred ca tragic e ce se intampla la „ei”, nu la „noi”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s