Stăpână peste toate, sclavă tuturor


Te-ai născut tu. Ai crescut mare. De fapt eşti mică. Esenţă de femeie în sticluţă de fată. Eşti o fată. Cu pseudonim în altă limbă cu traducere universală. Dacă asta ţi-ai ales, asta să primeşti. Iubire. Te înşeli daca iubeşti să fii iubită. Dar trebuie să iubeşti că vei fi iubită. Uită-te în ochii tăi, plini, doi la număr şi centraţi pe fiinţa altora. Pari egoistă când îi ajuţi pe toţi. Cum să ai timp pentru toată lumea şi pentru tine la sfârşit. Egoism ciudat. De apreciat. Tipic ţie totuşi.

Te ridic pe un soclu, nu să fii statuie, nu să fii zeiţă, doar să ajungi lângă mine. Vină n-ai să fii un pitic de grădină. Supracompensezi prin atitudine. Un titan la vorbe. Cum să ai curaj să ţii oprelişte unui Leu. La zodie bineînţeles, nu eşti leneşă, nici regină, nici pisică fără scrupule. Eşti fermă, eşti hotărâtă, eşti consecventă, eşti o fată anume. Să îţi zic numele să ştie toţi cum să strige după fiinţa ta. Te cheamă precum s-a voit a fi mama născătoarei celui fără păcate.

N-ai fi tu îngerul uitat pe pământ. Dumnezeu şi-a lăsat aici proorocii, să prevestească cele ce s-au întâmplat în scris. Tu, fată, poate chiar femeie, eşti ceva-ul profeţit doar cu 9 luni înainte să cânţi cu fanfara un scâncet de viaţă. Vremea a trecut, părul ţi-a crescut, sufletul s-a pierdut. L-ai dat spre vânzare. L-a cumpărat la preţ redus. L-a vândut gratis. Şi rămâi fără nimic, nu mai ceri nimic. Eşti moarta fără suflet. Asta te face să te recunosc prin alte fete. El şi părul.

Spre mai departe, mintea fuge galopant înspre maturitate. Confecţionezi spirale de uimire pentru normalitate. Din ceva oferi tot. Un tot insignifiant. Atât de necesar. Ţie şi altora. Îţi hrănesti plăcerea, foamea, mintea, curiozitatea. Lor le dai ce vor să aibă şi nu ştiu cum să ceară. Am avut noroc să te cunosc pentru că era pacat să nu ştiu ce mai zace prin lumea mea. Aş fi trăit, poate nu degeaba dar prea sărac să îmi dau seama de o femeie şi o fată care trăiesc în acelaşi om.

Cum începutul tânjeşte sfârşitul, şi tu tânjeşti să ţi se termine ce n-ar fi trebuit să aibă capăt. Să iubeşti doreşti, să fii singură refuzi. Nu te încurca în ce primeşti, lasă ochii tăi să fie absurzi. Orice gând hapsân, insolit de amărăciune, să te lase cu-n stăpân, prevestind şi pasiune. Gândul meu taie-n tine spre mărirea-ţi omenie. Taci acolo tu femeie, te-aş iubi şi-o veşnicie.

Reclame

2 gânduri despre „Stăpână peste toate, sclavă tuturor

  1. Femeile…”De ce iubim femeile?”…”Pentru ca le zambesc tuturor copiilor
    mici care trec pe langa ele. Pentru ca merg pe strada
    drepte, cu capul sus, cu umerii trasi inapoi si nu
    raspund privirii tale cand le fixezi ca un maniac.”(M.C.)
    Potrivite asemanari pentru a descrie FEMEIA…o anumita femeie,din infinitul de chipuri angelice de pe Pamant…Dar asa cum zici si tu…EA este hotarata…hotarata sa spuna lucrurilor pe nume in orice secunda care se scurge din viata ei si care o face sa devina o femeie matura.Fiecare secunda care trece lasa o umbra pe chipul ei si o amprenta in mintea ei…Ce nu o doboara o face de zece ori mai puternica;abia a invatat sa traiasca,sa se bucure de fiecare clipita,sa iubeasca in adevaratul sens al cuvantului si sa adore sa fie femeie…ACEA FEMEIE…Stie sa multumeasca pentru orice dar dat de divinitate sau de trimisii Lui,si stie sa intoarca zambetul omului din coltul strazii…Intinde o mana spre cel caruia soarta nu i-a suras si face sa vina o raza de lumina asupra lui…Rade si zambeste mereu,chiar daca inima-i plange si tot ce nu a invatat e sa URASCA…La ce bun?…De ce sa-si complice viata?Nu e fericita atunci cand altul nu e…Ea e FEMEIA…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s